Trä upp hummerstjärtarna på grillspett, pensla stjärtarna med såsen lägg hummrarna på den varma grillen (ca 250 grader) med skalet nedåt. Efter ca 10 minuter är de klara att vända, lägg dem med köttet nedåt i några minuter för att få de rätta grillränderna (det går bäst med ett gjutjärnsgaller)
Här har den serverats medgrillad sparris och ett gott kryddsmör. En enkel fräsch sommarmiddag som kan varieras med andra grillade grönsaker såsom zucchini, aubergine, tomater
2 Chili- och limesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsalt Blomkål med kaprisvinägrett 1 medelstort blomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackad kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivolja Innanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg till i inköpslistan
Lägg vitlökssmöret längst ner och sedan toppa med det hackade köttet. Igår grillade vi hummer. Det var längesen jag åt hummer och nu kommer jag ihåg varför
Här har vi köpt en fin ekologisk biffstek hos den lokala slaktaren, marinerat den helt kort, grillat den och en köttkorv slaktaren gjort och serverat medkryddsmör och kokta grönsaker samt grillad paprika – sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.