Grillad flankstek med goda röror
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grillad flankstek med goda röror
  • 150-200 gram kött per person (man kan ta mindre mängd kött med tanke på alla tillbehör, men om gästerna är hungriga är det bra att ta den större mängden – dessutom är det gott att ha kallt kött kvar att använda till brunch eller lunch)
  • 3-4 vitlöksklyftor, skalade och pressade
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • peppar (jag använder gärna blandpeppar bestående av vit-, rosé-, grön- och svartpeppar)
  • 1-2 msk sojasås (jag föredrar japansk soja)
  • 1/2 dl rött vin
  • 2-3 sötpotatisar, skalade och skurna i bitar
  • 1-2 morötter, skalade och skivade
  • 1/2 apelsin salt och peppar
  • salt och peppar
  • 2-3 auberginer ca 1 dl matlagningsypoghurt (gärna turkisk yoghurt, som är lite tjockare med mild fin krämig smak och konsistens)
  • 1-2 vitlöksklyftor, skalade och pressade eller mosade
  • 1 citron ev. lite torkad mynta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.