150-200 gram
kött per person (man kan ta mindre mängd kött med tanke på alla tillbehör, men om gästerna är hungriga är det bra att ta den större mängden – dessutom är det gott att ha kallt kött kvar att använda till brunch eller lunch)
3-4 vitlöksklyftor,
skalade och pressade
1-2 msk
balsamvinäger
peppar (jag använder gärna blandpeppar bestående av vit-, rosé-, grön- och svartpeppar)
1-2 msk
sojasås (jag föredrar japansk soja)
1/2 dl
rött vin
2-3 sötpotatisar,
skalade och skurna i bitar
1-2 morötter,
skalade och skivade
1/2 apelsin
salt och peppar
salt och peppar
2-3 auberginer
ca 1 dl matlagningsypoghurt (gärna turkisk yoghurt, som är lite tjockare med mild fin krämig smak och konsistens)
1-2 vitlöksklyftor,
skalade och pressade eller mosade
Vispa crème fraiche hårt. Hacka tomaterna. Blanda i allt och rör om. Krydda får man göra efter egen smak. 2014-08-02 Man behöver inte vispa den , den blir bra ändå 2 dl crème fraiche
En repris av detta ska det bli ikväll, egen färskpotatissallad och grillad kyckling som har fått marinerats över natten, blir så fantastisk mör och god då
Idag åt vi entrecôte (min helg) och ugnsgrönsaker. Till det gjorde jag en god röra av 2 dl avrunnen naturell yoghurt, 2 ,5 dl ajvar relish, 2 msk majonnäs, salt och peppar
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Garnera med persilja och oregano. 700 g flankstek. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.