Som tillbehör kan vi varmt rekommendera grillad majs, paprika, vårlök, champinjoner och haloumi. Om man vill kan man även lyxa till det med en bearnaise och varför inte lite färskpotatis
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och pensla steken. I januari i år åt jag för första gången flankstek på den här restaurangen och det är nog bland det godaste jag har ätit
Flankstek är något jag läst om och hört talas om flera gånger men inte tillagat förrän nu. Köttet har långa muskeltrådar vilket gör att det är extra viktigt hur köttet tillagas och även skärs upp
Tillsätt oljan i en stråle under fortsatt blandning. 600-800 g flankstek. 1Grilladflankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Grilla köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti
Mangoraja är en kall sås som är rackarns god tillgrillat. Jag har dragit djupa andetag fyllda av doften av tändvätska och grillat kött på min cykelfärd hem från jobbet var och varannan dag de senaste veckorna
Fräs allt i lite olivola tills de är mjuka. Stek halloumin tills den fått fin färg och avsluta med att försiktigt röra ihop halloumin och pinjenötterna med salladen
Räkorna fick ligga och tina i rumstemperatur, rejält kryddade med havssalt. Har just fått hem en laddning av olika örtkryddor, som min Syster så snällt har inhandlat till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.