Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Blanda samman alla ingredienser utom lax, smaka av. Eftersom vi närmar oss helgen så tänkte vi att det kanske skulle passa fint med en god förrätt som ni kan ha och smaska i er
Jag ville servera den på gafflar, och istället för fula plastgafflar som bryts i sönder eller träditon som smakar just trä, köpte jag ett gäng mindre nysilvergafflar på eBay och Etsy
TIMJAN OCH BLODAPELSINGRAVADLAX MED SENAPSSÅS. På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Var noga med att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder min favorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravadlax och sill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.