Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är mingravadelax klar. Skär laxeni två bitar. Gillar du det kalla eller det varma mest på julbordet
Jag gav ju er litetips på olikasmaksättningar för gravadlaxi ett tidigareinlägg, idag gjorde jag en klassisktgravadlax, dvs med smaksättningenvitpeppar och dill
Blanda samman alla ingredienser utom lax, smaka av. Eftersom vi närmar oss helgen så tänkte vi att det kanske skulle passa fint med en god förrätt som ni kan ha och smaska i er
På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Var noga med att frysa laxeni tre dygn innan du gravar den om du inte använder minfavorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Du gör den lätt och den är så mycket godare än de färdiggravadeskivor som liggerikyldisken. Glöm inte att laxen måste frysas innan eller efter gravning för att förstöra eventuella parasiter
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grillaistället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravadlax och sill
Skär ett djupt snitt från sidan längs med hela laxfilén. Lägg samman laxen så att den ser hel ut. Tina degplattorna och lägg dem lite omlott till en rektangel kaka
Skär den gravadelaxeniskivor om den inte redan är det. Koka potatis. Mosa ihop socker och dilli en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.