Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravadelaxklar. Skär laxen i två bitar. Gillar du det kalla eller det varma mest på julbordet
Jaggav ju er lite tips på olikasmaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassisktgravadlax, dvs med smaksättningenvitpeppar och dill
På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Lax är julbordets Madonna. Du kanäta den rå, koka, steka, koka in, grilla, halstra, ugnsbaka, varmröka, kallröka, grava…ja det finns likamånga sätt som Madonna bytt image under sin karriär
Gårdagenspåskmiddagvar inte alls någon påskmatutan vi hade bestämt oss för attgrilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravadlax och sill
Frys laxen i ett dygn. Plocka bort alla småben, gärna med en pincett. Vänd ett par gånger. Låt laxenhalvtina och skär bort benet men låt skinnet varakvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.