Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag tillmin gubbe när han fyllde år i helgen. Jag gör aldrig efter något recept när jag gör fyllning till smörgåstårta, men den här gången skrev jag ner allt jag hade i, mätte och greja så nu du kan göra lika god fyllning till din smörgåstårta
hushållen började installera elektriska ugnar och konservindustrin hade kommit på hur man kunde förpacka och förmedla tropisk frukt till de amerikanska hushållen
hushållen började installera elektriska ugnar och konservindustrin hade kommit på hur man kunde förpacka och förmedla tropisk frukt till de amerikanska hushållen
Tillsammans med ägg, paprika, nötter och sallad, serveras den som en LCHF/Paleo-frukost på Ecocaféet, men den var minst lika god och mättande som middag till en kopp te på tåget
Blanda och tillsätttill de torra ingredienserna. Den här bjöd jag mina kollegor på förra veckan. Jag använde sen bara en del av botten, till denna tårta
Låt koka upp och sjud sedan tills löken blivit mjuk och tagit smak av vinet. Sedan den där dagen för åtta månader sedan har jag inte lagat min auditionrätt, men för några dagar sedan när jag hängde med mina bästisar på hemmaplan, tyckte de att det bannemig var dags att jag bjöd dem på rätten som tog mig vidare i tävlingen
) en extra kram tillmina underbara norska väninnor Iren Fladmark och Siri Broberg. Kärlek och tankar från Sofiabakar till alla de drabbade och deras familjer i Norge
Men när jag skulle provbaka den här kakan, gjorde jag ett generalfel redan från början, vilket säger ganska mycket om mina kunskaper i bakningens värld
Här kommer receptet på den fantastiskt goda rotsellerikakan som jag gjorde som tillbehörtill en bit oxfilé med rödvinssås som vi serverade på min pappas födelsedagsmiddag hemma hos oss förra helgen
Det är min favoritmorotskaka som jag hällde upp i muffinsformar. Cupcakes till en prinsessa3 ägg2 1/2 dl socker1 dl olja (raps använder jag)4 dl finrivna morötter3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk kanel2 tsk vaniljsockerGlasyr120 g phiadelphiaost40 g margarin3 dl florsockerEv karamellfärgLägg muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter
Till soppan hade jag hemagjort frökex med smör och ost, samt några tunna skivor rent nötkött. När grönsakerna är klara, så häller du allt i en kastrull, tillsätter krossade tomater, creme fraiche/grädde och buljong
Jag skippade gratängen då den kändes överflödig efter den goda förrätten (se gårdagens inlägg), samt att det kändes onödigt att proppa i sig de överflödiga kalorierna (prioriteringar som jag måste göra pga av min vikt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.