Gratängpå gång. Häll över i en stor eller två mindre gratängformaroch strössla över osten. Smidigt om man inte är riktigt säker på när exakt man vill äta
Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och crème fraichen och tillsätt ketchupen
Ris ingår ofta, men jag kom på att rivna morötter borde bli gott istället. Försök istället se på matlagningen som en utmaning och gör det roligt att hitta på nåt nytt av resterna
400 g svarta bönor på burk. 1 dl solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Här är recept på små pajer/gratänger med kyckling, portabello, vitkål och morot. Så i söndags på föreställningen grät jag konstant (jag överdriver inte)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.