Färdigrostad. Nä, här kommer (efter flera önskemål) receptet på min supergoda müsli. Vi äter alltid yoghurt och müsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Att göra sin egen rostade musli blir jättegott. 2 - 3 msk honung. Rör om muslin efter 5 minuter och sedan var femte minut så muslin blir jämt rostad. 2 - 3 msk honung
br />Man behöver inte följa receptet exakt utan kan gärna byta ut några av ingredienserna till sina egna favoriter, men det är bra att hålla sig till ungefär sammanlagd mängd av torra resp blöta ingredienser för att müslin ska få rätt konsistens
Om du vill göra granolabars eller mueslibars istället kan du bara forma semeten i längder på plåten och skära skåror i smeten innan du tillagat det som du sedan bara bryter av efter den är rostad och klar
Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor. Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig
Innan dess var det a-fil med branflakes och bananer och bikarbonats-bröd. Just nu har jag snöat in på yoghurt med hemmarostad musli (med en macka och kaffe)
Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.