Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Bryt chokladen i bitar och lägg de med lite av grädden i vattenbad för att smälta. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i vitorna och blanda sedan med grädden
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Visa äggvitorna hårt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda ostmassan med gelatingrädden, vänd ner marängmassan och till sist den vispade grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.