Receptet på dessa lättbakade, goda grahamslimpor kommer från 'Vår kokbok'. I degen ingår det mjölk, men eftersom vi hade slut på mjölk så bytte jag ut den mot vatten och mjölkpulver istället
Jag har inte bakat på någon vecka nu och kände att nu var det dags igen. Funderade på vad jag ville baka och bläddrade i Hembakats senaste nr och hittade detta intressanta recept
Det doftar underbart av nybakat bröd, timjan och oregano i hela huset. Jag har utgått från mormors recept på grahamsbullar och tweakat litet för att det skall passa som formbröd
Igår bakade vi grahamslimpa i skolan ,slängde ihop en mazarinmassaoch gjorde moccakulor. Hemma på kvällen gjorde jag och sonen äppelmuffins(som jag har visat tidigare här på bloggen),chokladmuffins och även denna äppelpaj med mandelmassa som jag tänkte lägga upprecept på här och nu =)
Koka upp vattnet. Mät upp mjölet i en bunke. Häll vattnet kokhett över mjölet och rör om. Låt blandningen svalna till 37°C (fingervarmt) eller låt den stå övertäckt ca 1 dygn i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.