Gröpaur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. ) Köp bara inte alldeles för små tomater, det är ett aber att få loss väggen som sitter i
Lukten när jag gick förbi staffanskyrkan fick mig verkligen att känna mig som tio år igen och jag kom att tänka på alla skolavslutningar som vi haft där och hur jag sjunger sommarvisor med Josefin vid min sida och hoppar upp i mormor och morfars famnar med min blåa blommiga klänning på mig
Och nu vet jag inte alls hur jag ska lyckas göra en snygg övergång från det här ämnet till mat så jag bara struntar i det och hoppar direkt på biffen istället
Passade på att göra en gratäng som blev såååå gooood. Men först till köttet. Blanda ihop marinaden och gnid in köttet ordentligt, låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Skala och kärna urmelonen. Snurra remsorna och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. För att det är lill-lördag, semester, till helgen eller bara för att det faktiskt fortfarande är sommar och för att det är så gott
Sila av vätskan ner i enburk, tryck med en slev (passera) så att all vätska släpper från rabarberna och i burken har du nu din rabarbersirap som håller ett par veckor i kylen
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Jag tror det är en relativt korrekt jämförelse att beskriva dennatemperatur som en motsvarighet till att ge grytan ett långsamt uppkok på spisen, och därefter låta den koka på låg värme
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Skär tomat, gurka och sallad i bitar. Strimla rödlöken tunt. Gurka. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda kesella med en aning dijonsenap och dill, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.