Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
12 st Myntayoghurt 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1/2 dl finhackad mynta 1/2 tsk salt 1 krm peppar Grönsaksplättar 200 g rotselleri 100 g zucchini 100 g morötter 65 g finhackad mangold eller spenat 1 dl finhackad persilja 1 dl finriven parmesanost 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar smör (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Inlägget Grönsaksplättarmed zucchini och morot dök först upp på Clean Eating by Annika. De här grönsaksplättarna kan ätas som en vegetarisk rätt och ha då gärna en kall sås på yoghurt eller crème fracihe till
Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron
Hacka vitlöken, strö på salt och sen mosa vitlöken med kniven så att saften kommer ut. (Det blir mer vitlökssmak då, och saltet gör att det vätskar sig)Blanda gurka och vitlök med grekisk yoghurt, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.