Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor. Men med det sagt älskar jag ändå att komma på nya versioner av ingredienser som jag titt som tätt använder
Lägg grönkålen i en panna med lite olivolja och ha på lock under svag värme tills grönkålen är mjuk. När quinoan är klar, dela broccolin i små buketter/ mindre bitar som du kan lägga ner tillsammans med quinoan så mjuknar den något av ångan
Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Lägg dem med snittytan ner på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt
4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter, rör om då och då
Att göra fräscha tillbehör till köttbiten/fisken/kycklingen tycker jag är väldigt kul och gott. Man kan ju blanda hur mycket härliga grönsaker som helst och det blir oftast väldigt gott och ser snyggt ut, perfekt för bloggbilder
(galet god) curry med sötpotatis, kikärtor och bladspenat. Ni vet vad jag menar med fem tummar upp. Lite limepickles på burk och papadam passar fint till
Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax. De senaste veckorna har jag sett andra matbloggare göra sötpotatisfalafel lite här och var
Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax. De senaste veckorna har jag sett andra matbloggare göra sötpotatisfalafel lite här och var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.