Lägg igrönsakerna före köttet om de tar litetid att koka, som t. Häll kokosmjölkeni en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständigomrörningtills den börjat ”glänsa”, d
Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med litemaizena strö för att få en litesimmigkonsistens
Tillsätt currypastan och häll ikokosmjölken. Och nu tillnågonting som så här i efterhand skulle gjorts lite annorlunda… Jag skulle ha bytt ut nötkött tillkyckling och de rostade jordnötterna till torrostade
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g grön curry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finnsiasiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna ibitar. · 2-3 st stora röda chili,. 4 kycklingfiléer. 80 g grön curry pasta
Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda i några minuter. Strimla korven och morötterna. Fräs hastigti olja i en riktigt het wok- eller stekpanna
En krämig nudelwok med hetta från chili och currypasta men fortfarande krispigagrönsaker. Normalt sett när jag lagar asiatiskt, blir det endera en gryta med kokosmjölk som serveras tillris, eller en nudelwok med en sojabaserad sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.