När ärtorna är mjuka så häller du av vattnet (låt några matskedar vatten vara kvar med ärtorna) och så häller du över dem på mozzarellan, tillsätt nötmjölk och örtsalt och mixa tills du fått en slät soppa
Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Vad sägs om en grymt god grönärtsoppamed uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel. För en vegetarisk soppa, byt ut hönsbuljong till grönsaksbuljong
Till middag gjorde jag en grönärtsoppa, jag har gjort det tidigare fast med chevré ost fast denna gången tog jag pepparrotskräm och oj vad gott det blev
Häll av vattnet från mozzarellanoch bryt ner den i bitar med ärtorna, tillsätt cashewnötsmjölk och örtsalt och mixa på full effekt till önskad konsistens
Mixa soppan slät och smaksätt med muskot, peppar och eventuellt mer buljong. Hel spenat, antingen från grönsaksdisken eller från frysen, ärtor från frysen, vitlök, gul lök, lite buljong och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.