Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gräddkokt rotselleri
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1½ dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • ½ tsk salt
  •  
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  •  
  • Inlagda rödbetor
  • 400 g skalade rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättikssprit
  • Eventuellt 1 lagerblad
  •  
  • Servering
  • 600 g kokt potatis
  •  
  • Garnering
  • Eventuellt timjankvistar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.