Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du medgott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
Riktigt ful matmed så gott som inga färger, även om gulbrun kanske är en färg. Vardag är ju vardag och ibland blir det inte den piffigaste och vackraste maten men den mättar och smakar gott ändå
Den är dessutom supernyttig med en färgexplosion av grönsaker i, rikligt med nyttig upphettad tomat och nyttiga baljväxter och går att göra både vegetarisk och veganvariant på
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
- Tillsätt sedan två rediga matskedarmed naturell kvarg och rör samman allt till en röra. - Stek på medelvärme tills den nästan är genomstekt och tillsätt sedan wokgrönsakerna
½ dl matlagningsyoghurt, salt och peppar efter smak, vinäger om man vill ha det. 1 burk tonfisk i vatten,1 msk riven färsk ingefära, pressad lime, finhackad rödlök, hackad strimlad röd chili, 2 msk hackad färsk koriander, ½ dl matlagningsyoghurt, salt och peppar efter smak, vinäger om man vill ha det 1burk tonfisk i vatten 1-2 hackade kokta ägg 1/2 dl hackad persilja 1/2 hackad vårlök eller rödlök 2 krm grovmalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.