Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Jag brukar inte använda mig av termometrar och sånt när jag bakar utan brukar chansa lite när jag ska ta ut brödet och det brukar bli rätt bra ändå, slapp degrand och degighet inne i brödet
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Särskilt gott är det så klart precis när det tagits från ugnen och smöret smälter på mackan. Jag har länge tänkt baka detta goda bröd men det blir aldrig av
Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.