Nu doftar det ljuvligt hos oss och det ska bli gott med en färsk nybakt macka till kvällen. Smula sönder jästen i en bunke tillsammans med socker och salt
Kan säga att det luktade unk medans det kokade men resultatet var absolut värt det. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat
En helt underbar limpa med saftigt, mjukt innehåll och härlig skorpa. Dessutom full med härliga frön och riktigt lätt att baka om du har en degblandare och lite tålamod att vänta på att skållningen ska mogna över natten
Pensla bröden med sirapsvattnet. Mät upp rågsikt och salt i en bunke till degblandaren. Blanda ner jästblandningen, pomeransskal, anis, fänkål och sirap i rågsiktsblandningen
Pensla bröden med sirapsvattnet. Mät upp rågsikt och salt i en bunke till degblandaren. Blanda ner jästblandningen, pomeransskal, anis, fänkål och sirap i rågsiktsblandningen
Det här brödet fantastiskt saftigt och gott samtidigt som det är fullproppat med nyttigheter. Det innehåller fyrkornskross (vete, råg, korn och havre) som har kvar både grodd och kli och därmed har ett högt kostfiberinnehåll och är rik på fosfor, magnesium och järn
När jag bakar matbröd brukar det ofta bli i samband med att vi äter pitepalt eller kroppkakor. Jag har till och med bakat matbröd på vanlig buljong också och det blir ett perfekt soppbröd av det
Forma degklumpen till en slät bulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullen och skåra kanterna djupt med ett par centimeters mellanrum så att bullen förvandlas till en tjusig blomma
Har de kommit med en mjölk som kan springa själv hem till din kyl så du slipper kånka den - Nej. Jag bara älskar denna lilla kokboken som är fullspäckad med recept
Pensla med en blandning av kaffe och sirap så snart de kommit ut ur ugnen. Slå blandningen över rågsikten och arbeta ihop en deg som får stå över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.