Gårdagens middag gick i vårenstecken, medsparris, gott. Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått
Låt de gå en lite stund till, tills att sparrisen är mjuk, men med lite "kärna" kvar. Firade det med att göra min första hollandaisås, och det gick kanon, så god
En knippa sparris. 1 lagom portionsbit färsk lax (till maken)Lite smör och lite oljaNågra skivor gravad lax (till mig)En knippa sparrisSås (inspiration Kokaihop. )Finrivet skal ifrån en citronca 1 msk av citronsaften ifrån citronenBlanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och sätt på låg/medel värme på en platta och rör om då och då så att den får puttra ihop. Lägg laxbiten i en stekpanna med lite smör, en skvätt olja och S&P och stek efter konstens reglerKoka sparrisen i ca 2 minuter, på med lite kallt vatten och låt vila 2 minuter till så att den är al dentePassa ihop tiderna för de olika momenten men det är inte så noga med såsen för den kan putta plus och minus någon minut
Ett stort knippe sparris (grillades med olivolja med vitlökssmak). Fyll på med Nötter eller ost efter smak - personligen älskar jag parmesan så vill ni impa på mig med gåvor så har jag nu gett ett tips
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Blanda alla torra ingredienser separat och rör sedan ihop med äggsmeten. LCHF Kesobröd. 3 ägg125 g keso1 msk olja utan smak (vanlig eller kokos)4 msk mandelmjöl3 msk kokosmjöl1 msk fiberhusk2 tsk bakpulver 1 nypa saltSätt ugnen på 200 grader
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Smöra en brödform och "bröa" den med sesamfröna. 10 medelstora ägg. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.