1 msk
torkad frukt, tillexempel gojibär eller dadlar.Detta är främst för sötmans skull men även för att kakan ska hållas kladdig. Gojibär är ett så kallat superbär och är ett av de nyttigaste bären du kan äta, tillexempel så innehåller goji 500 gånger mer c-vitamin än apelsiner!
1 dl
proteinpulver, choklad- har du inte proteinpulver så kan det självklart uteslutas, eller om du inte tål mjölkproteiner som proteinpulver oftast är baserat på. Istället skulle jag tillexempel ta mandelmjöl eller mixa lite mer nötter/torkad frukt. Prova dig fram!
0,7 dl
canderel cankao - ett sockerfritt chokladdryckspulver (innehåller icke-energigivande sötningsmedel) med minst 50 % kakao. Helt mjölkfritt.
0,5 - 1 msk
kakao (beroende på hur sött man vill ha det, smaka av!)
Idag bakade jag och Lukas en variant på chokladbollar, fast med jordnötssmör i - sjukt gott. -). Fyll på med lite mjölk tills det blir en chokladbolls deg - tillsätt ev
Idag ska jag ge mig på ett litet DIY-projekt, hoppas sååå att det blir som jag har tänkt mig, men när jag ska såga och hamra, japp då kan det sluta hur som helst
skålla mandeln i hett vatten och låt dem rinna av i ett durk-slag. när allt smällt ihop höjer du värmen och låter det koka upp i cirka 2-3 och du märker att det tjocknat
Dubbla havreflarn med NutellaCa 35 st100 g smör (eller margarin)3 dl havregryn1 ägg1½ dl socker1 msk vetemjöl1 tsk bakpulverGör så härSätt ugnen på 175°Rör ihop mjöl med bakpulver i en liten skålSmält smöretVänd ner havregrynen i det smälta smöretVispa ägg och socker pösigt i en större skålVänd ner smör/havregryn och mjöl/bakpulver i ägg/sockretKlicka genast ut smeten på plåtar (täckta med bakplåtspapper) Tag ca 1 tsk per "klick" och lägg 10-12 klickar per plåt, de flyter nämligen ut en hel del. Grädda i ugnen i 6-7 minuter tills flarnen är gyllenbruna Låt dem svalna något innan du lossar dem från plåtenSatsen är med avsikt inte så stor eftersom havregrynen sväller om de får ligga i "vätska" för länge
0,75 dl havregryn 2 tsk sötströ (tex steviam, men socker går lika bra men minska mängden till 1-1,5tsk) 3 tsk kakao 1msk kvarg 1 msk kaffe 1 tsk kokosolja 1 krm vaniljpulver (vaniljsocker går lika bra) Blanda ihop ingredienserna och rulla de i små
Något gofika ska jag nog kunna hitta på också. Linda 0,5-1 baconskiva runt varje sparris och lägg i en ugnssäker form. Tillaga i 10-15 minuter i 225 grader tills baconet fått färg. 10-15 minuter i
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.