Canon EOS 7D + EFS 18-200 1. 3,5-5,6 IS. Den här tårtan är verkligen barndom för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit den hos mormor och min mamma har också gjort den sedan länge
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker. Nu är det faktiskt inte speciellt lång tid kvar till jul, och jag kan tycka att det är dags att spåna på vilket sorts julgodis som det ska bjudas på i stugorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.