När man googlar på recept på lussekatter så får man upp hur många som helst. Recept Lussekatter. Ta upp degen på sparsamt mjölat bakbord och knåda lätt och baka ut till lussekatter
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Tryck ned russinen i lussekatterna och pensla med väl uppvispad ägg. Dela degen i 30-40 bitar och rulla och forma till lussekatter. Låt lussekatterna jäsa till dubbel storlek i 20-30 minuter
I år fick jag till riktigt saftiga lussekatter. Jag gjorde lite olika varianter på saffransdagen, här är vanliga lussekatter, vad jag gjorde mer kommer i nästa inlägg
De reder ut varför det blir godare med rumsvarmt smör än med smält, varför man skall lägga russinen i blöt innan de trycks in i lussekatterna, varför det blir bättre utan kvarg
Det kan väl knappast finnas något godare än nybakta lussekatter och ett glas mjölk. Och nej det blev knappt några traditionella bullar utan sniglar, gubbar, raketer och ormar - alla otroligt goda
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Får nog säga att det var den godaste grytan jag har gjort, sambon var lyrisk ☺. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Godaste chokladtårtan,. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras. Häll smeten i en springform (24 cm)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.