Servera ev med sallad. 1150 g Arla® färskost naturell. 165 g färsk spenat. 200 g rökt skinka 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung 2 ägg 1 tsk salt 65 g färsk spenat 1½ dl Arla Köket® riven ost gratängHacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Idag blev det en fyllning av spenat och färskostmed smak av vitlök och örter. Det är skoj att variera den vanliga lasagnen (fast det går ju att göra massa olika lasagne förståss) med fyllda pastarullar
Spaghetti, färskost och spenat kryddat med lite chili. Allt toppat med några soltorkade tomater. Lägg tillbaka lök/spenaten i kastrullen, tillsätt färskosten och låt den smälta ner
Ravioli medfärskost, valnötter och spenat i krämig bacon- och svampsås. Pensla hela plattorna med lite vatten och klicka ut lite fyllning på lagom avstånd från varandra på ena halvan av pastaplattorna
Blanda direkt med nykokt pasta. Tillsätt färskost och spenat och låt spenaten mjukna en aning. Riv över parmesan, citron och dra några varv med pepparkvarnen
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.