Gnocchigratäng med spenat & färskost
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gnocchigratäng med spenat och färskost
  • 4 - 5 portioner 500 g potatisgnocchi, köpt eller hemmagjord (se här)
  • vatten och salt till kokning
  • lite matfett till att smörja formen med
  • 2 dl riven lagrad ost till gratinering
  •  
  • Spenatfräs
  • ½ msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlköksklyfta
  • 300 g fryst bladspenat
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  •  
  • Färskoströra
  • 500 g kesella (med 10 % fett) alternativt 400 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche (jag tog lätt med 15 % fett)
  • 1 ägg ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 - 3 msk hackad färsk, eller fryst, basilika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.