1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran. 2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)3
För en stund var jag 16 igen och stod i ett mjöligt bageri och baka vaniljhjärtan på löpande band och med ett ständigt receptrabblande i huvudet ifall vår lärare skulle få för sig att förhöra nån av oss om ingredienserna till en mördeg eller grunderna till en bröddeg. Glutenfriavaniljhjärtan (jag fick ut 14 st)200 g smör4 dl Lailas gula mix1 dl Carlshamns havremjöl1/2 dl ljus sirap1/4 dl socker1 ägg2dl vaniljkrämFlorsockerKör allt utom ägget i matberedaren i några sekunder, tillsätt då ägget medans beredaren fortfarande är igång
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.