Glasstårta med björnbär
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mazarinbotten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  •  
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl björnbär
  • 3 gelantinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1½ msk finrivet citronskal
  • 3/4 dl pressad citronsaft
  • 1 dl björnbärspuré (av ca 4 dl mixade passerade bär)
  •  
  • Björnbärsgelé
  • 2 gelantinblad
  • 1½ dl björnbärspuré (av ca 4 dl mixade och passerade bär)
  • 1 dl lag sockerlagen från björnbären
  •  
  • Sabayonsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 2 dl marsalavin
  •  
  • Marinerade färska bär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • delad och urskrapad
  • 1 lime finrivet skal och saft
  • 1 liter blandade bär och frukter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.