Häll upp i en lufttät burk och servera direkt med en god glass eller förvara mörkt och svalt. 10,5 dl farinsocker 1 dl vispgrädde 2 msk ljus sirap 50 g mörk choklad 25 g smörKoka upp farinsocker, vispgrädde och sirap – låt såsen sjuda under omrörning på medelvärme i ca 3 minuter
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenserad mjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
vispa 3 dl grädde med. vispa 3 äggulor med. Täck med gladpack och låt kakan stå i frysen minst 6 tim. vispa 3 dl grädde med. vispa 3 äggulor med. Täck med gladpack och låt kakan stå i frysen minst 6 tim
Detta är faktiskt inte första gången jag delar med mig av detta receptet. Chokladfudgesås,. Blanda därefter ner socker i kastrullen och vispa med en ballongvisp tills det gått ihop ordentligt
Ta ut glasskakormed samma mått som kakorna och lägg ihop kakorna två och två med glass emellan. Kavla ut degen 1/2 cm tjock och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, strö över lite socker och grädda i 12–15 minuter
Passar bra till kvällsmål då den innehåller magnesium, selen och zink från havregryn som tillsammans med en kolhydratkälla så som honung och jordgubbar kan tas upp och användas av kroppen för att slappna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.