Glada Påsk Recept. Att förnya sig med lite goda recept till påskbordet är alltid roligt. Förutom de traditionella ägghalvorna, sill, lax och påskskinka så testade vi att göra egen paté för första gången
Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt olja och vaniljsocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och eventuell kakao i en separat bunke
Elin och jag har bakat påskbröd som vi ska överraska farmor och farfar med. Degen är samma som till vanliga grahamsbullar så orkar ni inte göra bokstäver av hela satsen är det bara att rulla bullar av det som blir över
Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll i äggstanningen i en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat)
Denna idé poppade upp under någon av alla mina långa resor mellan hem o skola, och idag när jag ändå hade studiedag tog jag chansen att gå från idé till verklighet
Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
Använd en form ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter, alternativt en tårtring. Om formen har låga kanter kan du klä formen med remsor av OH-film eller liknande för att höja kanterna
Häromdagen var jag och handlade grönsaker från Närjord/Tjärnvik Gård (klick). Det blev en hel del godsaker, bland annat röd spetskål, någon form av krispig kål som liknar en högre variant av pakk soy, gul – och rödlök, morötter och betor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.