GLADPÅSK. Har satt en deg på jäsning, tillpåskluchen, Äggen ifrån Påskharen är gömda så nu sitter jag bara och njuter av tystnaden medan resten av familjen sover
Kvasten den är upphängd och få vilatill nästa färd till blåkulla. Långfredagen så ha vi suttit ute och njutit av solen nästan hela dagen, grillat korv och slöat i snöhögen
Dekorera med solrosskott och färgglada godisägg. färgglada godisägg. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt
Smaksätt eventuellt med salt o vitpeppar. Den ska få hedersplatsen på påskbordet, och jag tror farmor Siri ler i sin himmel när vi sitter och mumsar och pratar minnen från förr
Vi har nu tillpåsk även piffat upp en enbuske med en massa gula fjädrar. Fast självklart passar drinken bra att sippa på vidvilket annat festligt tillfälle som
Vi ska fira påskentillsammansmed våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Nej, det känns för tråkigt att vi svenskar alltid äter samma mat vid alla våra högtider tycker jag, så på fredag eftermiddag när våra gäster hade anlänt dukades det istället fram en vårbuffé med en del inslag av påsk
Skär vitlöken i småbitar. Kokosmajonnäs med ingefära smakar gott till den kryddiga kycklingen. Ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan
Tunnskivade vitlöksklyftor. Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda
Det viktigaste är att använda en god sill. Blanda sedan med senapssåsen. Tillpåsk måste man äta sill. Rör ihop senap, socker, vinäger, vitpeppar, och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.