Gladpåsk. GLADPÅSK. Har satt en deg på jäsning, till påskluchen, Äggen ifrån Påskharen är gömda så nu sitter jag bara och njuter av tystnaden medan resten av familjen sover
Trevlig Midsommar. Jag kunde äta när min mamma och pappa åkte till Bangkok eller norra Thailand så de skulle köpa lite jordgubbar till mig och mina syskon, jordgubbarna smakade inte så sött med de var riktigt sur hihi
Så jag tänkte att en enkel meny vore ju praktiskt detta år… dessvärre är jag inte så himla bra på ”enkelt”, så det blev inte helt som jag ville men jag är supernöjdiallafall
Pinnochiotårta ellerMidsommartårta som jag kallar den är den tårta jag alltid gör. Dekorera med jordgubbar, favoritchokladen och flaggor så har du en perfektmidsommartårta
Den här midsommaren har verkligen inte bjudit på något sommarväder. Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass
Då kanske man kan äta ute lite oftare utan att riskera att dricka sig mätt på vatten. Idag hade jag persilja, basilika, timjan, dill, lite basilika och en liten citronmeliss
Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.