Glöggmuffins. Jag älskar att baka något med julens smaker, förra veckan gjorde jag tranbärsmuffins med saffransfrosting som blev helt fantastiska och idag blev det glöggmuffins
dessa glöggmuffins. Glöggmuffins smakar som pepparkaksmuffins men med en hint av glögg. )Glöggmuffins12 st4,5dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1/2 tsk ingefära2 tsk kanel1 tsk kardemumma1 tsk nejlikor100 g rumstempererat smör2,5 dl socker2 ägg1 1/2 dl Kesella1 dl glöggFrosting60 g smör100 g philadelphiaost4 dl florsocker2 msk glöggBlanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor) i en bunke och ställ den åt sidan
Förberedelser. Grovhacka valnötskärnorna med en kniv. Smörj kakformen med smör och bröa formen med ströbröd, alternativt sätt ut små muffinsformar på en plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.