Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Aldrig testat göra varken tunnbröd eller glödstekt sill förut, så det var extra kul. Gott var det också!4 portioner
4 st
hela salta sillfiléer, ordent ligt urvattnade och lagda i vatten över natten
Lägg upp små sillbitar på tunnbrödet samt en klick av ört- och oströran ovanpå sillen. Jag ska helt ärligt säga att det var inte alls för särskilt länge sedan som jag faktiskt började gilla sill på riktigt
Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivade löken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Det här receptet ger ett mjukt, segt tunnbröd som är väldigt gott att äta med smör och ost. Men man kan trösta sig med att det går ganska bra att baka i vanlig ugn också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.