Kyckling, spenat och gorgonzola smördeg
gorgonzola. färsk spenat. kondenserad mjölk. Låt det härda. 1 ark smördeg. 1Jag slog äggHacka löken i små bitar och svamparna i 4-6 bitar. 1Stek lök och svamp i enstekpannamedlite olivolja på medelhögvärme tills vi ser att löken börjar bli transparent. 1Tillsätt färsk spenat, salt efter smak och koka i några minuter tills det är reducerat. 1Medanspenaten kokar, smuler du dengrilladekycklingenochhugger upp den. 1Tillsätt kycklingen i pannan ochstekden i några minutermedgrönsakerna. 1Tillsätt sedanosten i bitar ochdenavdunstademjölken. Rör om några gångeroch koka 3-4 minuter på låg värme tills osten har smält helt. 1Rulla ut smördegetoch sticka basen där vi ska placerafyllningenmedengaffel för att förhindra att densväller. 1Täck hälften av smördegetmed fyllning av kyckling, grönsakeroch ost och lämna ettutrymme runt det för att stänga det. 1Måla kantenmed piskat ägg. 1Vik smördegetochförseglakantenmed hjälp av engaffel. 1Penslahela ytan på smördegetmed piskat ägg. 1Om du inte vill att smördeget ska svälla upp för mycket kan du sticka upp det på smördegetmedengaffel. 1Placera i ugnen förvärmd till 200 ºC och baka i cirka 25-30 minuter tills vi ser att smördeget är väl gjort. 1Dettasmördeg kan ätas varmt, varmt eller kallt, på något av sättendet är fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.