Chili con carne satt finemang efter all julmat. Det blev en tripp till akuten igår. Handleden var supersvullen och jätteond när jag vaknade, så jag gav upp
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chili con carne. Denna chili con carnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Det är en gelato, italiensk glass. Om man jämför gelato och gräddglass så kan man lite kortfattat säga att gelato har lägre fetthalt och lite mjukare och krämigare i konsistensen
Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
Dags för Gino igen. Varför gör man inte gino oftare. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt. Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare
Gino är ett sådant exempel. Namnet Gino trodde jag kom ifrån att receptet är italienskt men när jag googlade kunde jag läsa att det tydligen är ett svenskt recept, från en krog i Stockholm som hette Gino
"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans med baconet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.