Gifflar med nougat och hasselnötsfyllning
Smått & gott
Smått & gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Långfredagens ruskväder gjorde att det blev en perfekt dag för bakning. Det kändes verkligen som en lång fredag pga vädret men dagen slutade iallafall på ett bra sätt med trevligt sällskap och god mat.
  • Jag använde färdigrostade hasselnötter, inköpta på ICA till gifflarna, men man kan ju rosta själv i ugnen.
  • 32 st 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 1 dl kesella
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g nougat
  • 2 dl hasselnötter, rostade och hackade

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.