Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen
Jag ville ju ge mig på att baka i helgen och nog har jag bakat. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflar och tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg
Lägg vetemjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt salt, smulad jäst, rumstempererat smör i klickar, ägg och den ljumma mjölken
26 Aug. 09. 19. Gifflar med äpple. 0kommentarer. Har varit inne i ett bullbaksrace här så nu kommer det lite olika bullar, både utseende och fyllningar
Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. 24 stycken3 dl mjölk100 g smör50 g jäst (1 pkt)1 dl strösocker1 ägg½ tsk hjorthornssaltca 10 dl vetemjölFyllning100 g smör6 tsk vaniljsocker1 dl strösockerPensling och garnering1 uppvispat äggpärlsockerUgnsvärme - 225 graderSmula ner jästen i en degbunke
Nu är det sommar och värmen har verkligen slagit till ordentligt. Det är skönt att tillbringa dagarna vid vattnet eller åka och titta på härliga utflyktsmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.