Grovhacka gurkanoch mixa den tillsammans med alla övriga ingredienser till gazpachon. Det som dock tar den här gazpachon till högre höjder är burratan som jag serverar den med
Bestämmer mig för en vattenmelon gazpachomed serranoskinka och bruscetta att börja med. Stickyribs (som jag förkokar) med coleslaw och Texas Longhorns Nachochips i mitten
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.