För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Kakorna innehåller mycket socker och blir därför lite knäckiga i konsistensen. Kakorna pöser upp under gräddningen för att sedan sjunka ner och bli de lätt krackelerade seg-hårda formkakorna
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Receptet på de här munkarna finns hos Lands bloggare Katarina Ekeström. Och hon tipsar om att införskaffa både en bra köksvåg och en pålitlig kökstermometer för att verkligen lyckas med det här receptet
En enkel och god tårta som kan frysas och sparas inför födelsedagar och andra festligheter. Vid födelsedagar har jag haft ett stort antal på lut i frysen, klara bara att toppa med grädde och mandeln
Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen
Gammeldags sockerskorpor, såna som mormor alltid brukade baka. Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.