Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men den rätt jag saknade mest var Fiskpudding. Jag var helt galet sugen på fiskpudding i säkert en vecka innan jag rotade fram ett recept och lagade det på hemmaplan
Är ni för eller emot fiskpudding. Jag fullkomligt ÄLSKADE fiskpudding. Nu spanar jag ständigt på jobbet när det blir fiskpudding och lyckan är total när dagen är inne för denna rätt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
FISKPUDDING. Jag minns min Gamlamormor & Mormor lagade Fiskpuddingmånga gånger. )Fiskpudding var från början ett sätt att ta tillvara pårester av kokt fisk
Värm mjölken och smöret och slå det över skorpsmulorna. Vispa i äggen. Lägg i fisken, salta och peppra. Lägg smeten i vät smord form och baka i 35-45 min
Klipp bakplåtspapper i rutor som är 8x5 cm. Snurra ihop till strutar och fäst med tejp. Ställ strutarna i små glas eller i en skål med strösocker så att de står stadigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.