Dagens recept får bli ett marockanskt recept från äckad kyckling i tagine1 hel kyckling, ca 1,3 kg3 dl basmatiris250 g gul lök250 g morot1 purjolök2 klyftor vitlök1 röd chilifrukt100 g torkade aprikoser1 tsk spiskummin3 tsk gul curry1 kruka mynta2 dl grädde2 dl vatten50 g ghee (görs på 100 g smör)några stänk tabascoTurkisk matlagningsyoghurtSalt & svartpepparBild
Gamla slattar crème fraiche och kesella och ostkanter skall få bli bröd och julskinkan, kantarellerna som blev över på nyår och den lilla ledsna purjon fick tjänstgöra på nytt som paj
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.