Godis,. godis,. julgodis,. Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
När ditt salt blivit knastertorrt är det färdigt att hälla upp i rena torra burkar med tätslutande lock, krossa det i mortel eller kör det i en matberedare innan om det inte redan är finfördelat
Här har jag gjort min favorit - Bodybutter med lavendel. eterisk olja efter ditt val. Här har jag valt lavendel som har en härlig doft och en lugnande effekt på huden
Använder du sedan en matsked, väg mängden och dela vikten på det totala näringsvärdet. Vi hann också med att göraeget äppelmos och det blev riktigt bra
Mixa mandelmjöl, kokosolja och salt i matberedare eller mixer. Kvalitén på mandelmjöl kan göra att det tar mer eller mindre tid för mjölet att bli till smör
Blanda ihop allt och fördela på plåt. onsdag, den 14 oktober 2015, kl. 15- 20 portioner (ca 1-2 msk per portion) Ca värden. 2 gram kolhydrater, 3 gram protein och 10 gram fett per portion med honung. 2 dl hackad mandel. 1 dl solroskärnor. 1 dl pumpakärnor. 1 dl kokosflingor. 1/3 dl hela linfrön. 1 tsk ekologisk vaniljpulver. 1 msk kakao. 3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens) ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas). Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt. 15- 20 portioner. ca 1-2 msk per portion. 10 gram fett. 2 dl hackad mandel. 1 dl solroskärnor. 1 dl pumpakärnor. 1 dl kokosflingor. 1/3 dl hela linfrön. 1 tsk ekologisk vaniljpulver. 1 msk kakao. 1 msk eko. 150 grader
Dela det här. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt. När du hittat din bonde, köp 10 liter mjölk. - värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla. 1-2 msk löpe
Till 10 st bars behöver du. • 120g honung. • 1 st ägg (frivilligt). • 1/2-1 dl vatten, beroende på vilket pulver du har. Skär sedan klumpen i 10 bitar och förvara i kylskåpet, gärna i en plastbutt där du lägger bakplåtspapper mellan lagren. Blir verkligen kanongoda bars med ett näringsvärde på 200kcal, 19g protein, 26g kolhydrater och 2g fett per bar. 120g honung. 1 st ägg. 1/2-1 dl vatten. 19g p
Inom 12 timmar bör bubblor ses i jäsröret. När det slutar bubblar så är det klart och borde ha en alkoholhalt på dryga 10%. (Kanske ca 2 veckor senare) 1000 gram Saft eller juice of your choice. 1 tsk Jäst (Brödjäst från ica duger, för finsmakare finns billig sjysst vinjäst på nätet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.