Smaksätt med kryddor och ev lite vatten. Vispa ihop pannkakan till en jämn smet. Låt svälla en stund. Smörj ett bakplåtspapper och häll smeten på pappret i en långpanna
Pannkakor brukar vara tacksamt att steka, för finns det någon som inte gillar pannkakor, och dessutom passar de som såväl förrätt, varmrätt som dessert
rapsolja till stekning av pannkakorna. Ingredienser 300 g rismjöl 2 tsk gurkmeja 1 tsk salt 2 st ägg 4,5 dl kokosmjölk 2 dl kolsyrat vatten rapsolja till stekning av pannkakorna Fyllning 1
Stek fläskfärs tillsammans med lite olja, lagerblad, lök, soja o salt. Fyll sedan halva pannkakan med fläskfärs, räkor, salladslök, böngroddar, koriander o mynta vik hop den
Och nej, jag har inte färgat pannkakorna. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakornamed florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.