Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylldlövbiffmed creme bonjour färskost medsoltorkadetomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
Några droppar BalsamvinägersirapRiv parmensanosten och spara lite till serveringenHacka soltorkadetomaterna fintBlanda riven ost medtomater och philadelphiaostenTa lövbiffarna och lägg en klick av ost-smeten på och vik över så det blir som ett ihopvikt papper (utan hörn
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkadetomater
Fyll lövbiffarnamed färskosten och vik ihop på mitten. Försegla köttet med grillspett. Servera lövbiffarnamed bakad potatis eller klyftpotatis och en krispig grönsallad
Fyll lövbiffarnamed färskosten och vik ihop på mitten. Försegla köttet med grillspett. Servera lövbiffarnamed bakad potatis eller klyftpotatis och en krispig grönsallad
Det där med att få lite lätt panik av att vara ledig. Skär mozzarellan, oliver och tomater i småbitar. I dag trixade jag fram ett bröd fyllt med massa godsaker, vad sägs om det
-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. 2 dl soltorkadetomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.