En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Lägg tre ansjovisfiléer så att de överlappar varandra lite, med skinnsidan nedåt, på en arbetsbänk. Rullader som jag fylldemed en helt otroligt god gremolata-version gjord på bland annat pistagenötter, apelsincest, dadlar ochpersilja
Servera med smält smör, stekt svamp, persiljaoch lingon. Ta kroppkakesmeten och rulla till en boll, gör en liten fick och fyll den med svampblandningen
Blanda färs med grädde, ströbröd, ägg, lök och timjan. Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén. Här använt fläskytterfilé. Lägg sedan på "locket" och bind ihop med grillsnöre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.