7 dl filmjölk. Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät. Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme. 1 l filmjölk
Det blev supergott, och är väldigt nyttigt, fullt med bra fetter, fibrer och mineraler. Efter att ha kikat på några recept bestämde jag mig för att freestyla ihop ett bröd av det jag hade i skåpet hemma
Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör. ut jästen. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl
Täck bunken med plastfolie och jäs i 1 h. Täck med aluminiumfolie och sänk värmen till 175 grader. Jag gjorde bara halv sats vilket jag ångrar i efterhand
Smörj en avlång form och lägg i degen, platta till ytan lite med en 'slickepott'. Grädda i 1 timme, sänk därefter värmen till 175 grader, täck med aluminiumfolie och grädda ytterligare i 45 minuter
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter
Ekologisk Barn- och Familjemat – Filmjölkmed jordgubbsmos. Theres Amrén Filmjölk m jordgubbsmos. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.