Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå. Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme
Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör. ut jästen. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl
Täck bunken med plastfolie och jäs i 1 h. Täck med aluminiumfolie och sänk värmen till 175 grader. Jag gjorde bara halv sats vilket jag ångrar i efterhand
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Smörj en avlång form och lägg i degen, platta till ytan lite med en 'slickepott'. Grädda i 1 timme, sänk därefter värmen till 175 grader, täck med aluminiumfolie och grädda ytterligare i 45 minuter
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.