nära till toalett, badkar och tvättstuga. Nu är det skura/tvätta/vädra/karantän som gäller. Det är det värsta jag vet och något jag tar på stort allvar
Men efter min egna upplevelse av bakning under barndomen så bjuder jag alltid in Zack och Leah att vara med och baka – och jag tycker inte att det gör så mycket om det blir lite stökigt
Igår åt vi en väldit lyckad nyårsmiddag med väldigt trevliga vänner som övernattade hos oss. ) Vi var ganska proppmätta när vi gick och la oss i natt i alla fall
God kväll i stugorna. Får det vara en vinbärskaka med lime och kolaglasyr. Har tyvärr ingen egen vinbärsbuske att tillgå men väl en kollega som gärna servar mig med bär från sin trädgård
Bra råvaror behöver för den sakens skull inte vara dyrt kött utan framförallt ska man satsa på färska råvaror och undvika det frysta, detgäller både kött, fisk, grönt osv
Detta sker oftast om man har för mycket vatten eller mjölk i såsen och kokar den väldigt hårt. Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Hittade då detta tips på vad man kan göra med en bit brie. Skär bort det yttersa skiktet på osten och toppa med tunnt skivad vitlök, rikligt med olivolja, salt och pepper
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Vad roligt att ni är tillbaka – jag blev lite trött på att se den rosa salladen om och om igen. Närantagningsbeskedet kom i början på december var hon fortfarande reserv och antagen till kockprogrammet
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Idag var det husmanskost i matlådan, korvstroganoff. Det är inte ofta jag lagar mat med korv för jag är helt enkelt inte jätteförtjust i det, men ibland gör jag undantag för det finns vissa korvrätter jag tycker om
Ikväll mixade jag i hop frusna hallom med en halv deciliter mandelmjölk, lite honung till en glass/sorbet och toppade med kokosgrädde som blivit över efter kycklinggrytan i går
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.