Jordnötskaka med choklad. Det är inte tätt med recepten och än glesare med Månadens sötsak-bidragen, men nu är temat choklad och det är sista timmarna på april månad
Smält chokladen över vattenbad eller i micro, ringla över kakorna. 40st 3½ dl vetemjöl3 krm bikarbonat125 g smör2 dl strösocker1 ägg200 g jordnötssmör1 krm salt100 g chokladSikta vetemjöl och bikarbonat i en liten bunke
Det känns som om jag fryst konstant sedan jag åkte hemifrån i fredags tills jag kom hem igår. Om jag säger kombinationen jodnötssmör och choklad, vad säger ni då
Häll därefter i resten förutom chokladen. Hacka chokladen till lagom stora bitar och vänd i. * Om du ej tål smör eller vanlig choklad, byt ut smöret till kokosolja och chokladen till mjölkfri choklad
Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. 1150 g choklad (ljus). 1Topping150 g choklad (ljus) 20 kringlor, saltade flingsaltKlä en avlång brödform med bakplåtspapper. Smält chokladen i mikron under totalt ca 1,5–2 minuter
Choklad och jordnötskakor var vad jag bakade tidigare, de blev lyckade trots min otur. chokladkakor 100g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk sirap 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver Deg 2
Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor med vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.