The post FrystCheesecakesmedHallon och Smul appeared first on VEGMAT. En klassisk sommarfavorit för många är frystcheesecake, som är både lätt att göra och inte kräver någon ugn
Låt cheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme. Garnera med färska hallon vid servering. Rör osten mjuk och blanda den med limeskal, socker och crème fraiche
Jag valde att göra cheesecakenmed vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt. Väl hemkommen tog jag fram cheesecake. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret
Precis innan servering tar du bort ringformarna och dekorerar varje cheesecakemed några hallon. Rör ihop kexsmulorna med det smälta smöret och fördela ut massan i ringformarna
Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme)
Vänd ner hallonen och häll smeten i formen. 3 dl frysta eller färska hallon. Vispa med elvisp ihop färskost, 1,5 dl socker och äggen så det blir slätt. 3 dl frysta eller färska hallon
Mosa sedan hallonen och blanda ihop med resten (alt. Lägg nötterna i en påse och ta sedan fram en kavel och krossa nötterna genom att kavla på nötterna eller krossa med händerna
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmeten och blanda väl. Garnera med färska hallon. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.